Upptäckarna 10-11 år

Gaddarna – våra Upptäckare

alder-upptackareNär du är 10-11 år gammal kan du bli Upptäckarscout. Kårens avdelning för Upptäckarscouter heter Gaddarna och inom avdelningen har vi fem patruller.
Som Upptäckarscout gör man fler saker indelade i patruller, dvs mindre grupper med 4-7 scouter som själva får bestämma lite mer av scoutprogrammet än vad man får göra på Spårarscouterna.
Våra patruller heter Myggan, Humlan, Getingen, Bromsen och Biet.

Vad lär jag mig på Upptäckarna?

Som upptäckarscout lär du dig grunderna till de färdigheter som man behöver kunna för att kunna för att klara sig i naturen. På Upptäckarscouterna får du bland annat lära dig att använda kniven, yxan och sågen på ett säkert sätt. Att använda kniv är dessutom en förutsättning för att kunna göra upp eld på ett säkert sätt, något som man också får lära sig. På Upptäckarscouterna lär vi oss även mycket om djur och natur, hur vi klär oss rätt samt vad vi behöver ha med oss på utfärder i naturen.

Sommarläger

Som Upptäckarscout åker du på veckolånga läger under sommaren. Under lägret får du möjlighet att prova på att det vi lärt oss under året i praktiken, tillsammans med massor av nya spännande äventyr. På lägret bygger vi våra egna bord och spisar med hjälp av träslanor som vi själv surrar ihop. Vi lagar också vår egen mat över öppen eld.

Kontakt

Tycker du att det låter kul att vara med i Upptäckarscouterna? Tveka inte att kontakta oss och bli scout du med!
Välkommen!
info.npscout@gmail.com